Den bästa pizzan
Kategori: Lunch & middag
Jag har ju som bekant länge letat efter den perfekta LCHF-pizzabottnen och jag tror inte att jag behöver leta längre. Igår firade jag fredag med smarrigste pizzan någonsin.


Pizza med skinka och svampstuvning 1-2 pers
Botten:
2 ägg
2 dl västerbottenost
Kryddor
Tomatsås:
1/2 burk krossade tomater
1/2 gul lök
Salt, peppar, orgegano, timjan, rosmarin (vilka kryddor man vill ha)
Fyllning:
Rökt skinka
Riven ost
Svamp
Smör
Grädde
Salt & peppar
Vitlökspulver
(Färskost)
Börjar med att koka ihop tomatsåsen, bryn löken och häll sedan på tomaterna. Krydda och låt puttra.
Skiva svampen och stek i smör. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. När vätskan kokat in, häll på grädde och puttra ihop till en krämig stuvning. Om det behövs kan man röra i lite färskost för att få röran att tjockna.
Medans ovanstående puttrar, rör ihop ägg och västerbottenost och krydda med salt och peppar (plus andra kryddor som man kanske vill ha). Bred ut på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i 175 grader tills ytan blir fast och får lite färg.
Smeta ut tomatsåsen över botten och toppa med skinka och svampstuvning. Strö över riven ost. Grädda i ca 200 grader tills pizzan har fått fin färg.